Kampen om framtidens engagemang

Insert Coin 2022-03-10 12:13

Ett svenskt gamification-företag leder vägen för ökat engagemang i digitala produkter, med över 10 miljoner användare på sin plattform - en användartillväxt på 750 % på ett år!!

Det Göteborgsbaserade företaget Insert Coin, som värderas till 100 miljoner kronor efter den senaste rundan, grundades 2017 av speldesignern Jonathan Sterner, den tidigare e-sportsvärldsmästaren i DoTA 2, Joakim Akterhall och den tidigare produktchefen på King, Carl Bjerkne.

För ungefär fyra år sedan tog företaget in cirka 10 miljoner kronor i sin första investeringsrunda. I år är de aktuella för ytterligare en runda, den här gången med målet att få in 50 miljoner kronor.

Insert Coins uppdrag är att tillhandahålla en plattform för dem som vill engagera sina kunder och användare med incitament och tekniker hämtade från spelvärlden. Strategin kallas "gamification" - en metod som vuxit i snabb takt de senaste åren.

Tekniken används för att locka och motivera användarna med bland annat medaljer, poäng och virtuella valutor. Carl Bjerkne, företagets vd, säger att deras affärsidé är att förbättra användarengagemanget bland deras kunders slutanvändare.

 

Beprövad plattform lockar investerare

Sedan starten har företaget tagit in totalt 50 miljoner kronor i riskkapital. I kundportföljen finns bland annat SKF, Forza Fotball, Twiik, Socios och Raiffeisen Bank. I nästa finansieringsrunda, som planeras äga rum i April, planerar företaget att ta in närmare 50 miljoner kronor. Anledningen till intresset är att företaget har gått från 1,5 miljoner användare till 10 miljoner under det senaste året, vilket lockar investerare, enligt vd:n:

"Det är lite skillnad på att samla in pengar när man har 1,5 miljoner användare jämfört med 10 miljoner", säger han och fortsätter: "Det är en stor skillnad på att samla in pengar när man har 1,5 miljoner användare jämfört med 10 miljoner": "Det är en tillväxt på ungefär 700 procent. I och med pandemin har trycket ökat på digitalt inriktade företag".

Bland de befintliga aktieägarna finns Jacob Ehrnrooth via bolaget Jasperus, familjen Lundström via bolaget Novobis samt Benify-grundarna Åke Lunden, Markus Kullendorff och Andreas Nyberg via sitt investmentbolag.

 

Ny version och AI-funktioner kommer snart

Under 2022 kommer Insert Coin att lansera den nya "low-touch-versionen" av plattformen, vilket helt enkelt innebär att kunderna kan börja använda plattformen på egen hand och utan kostnad, men med vissa begränsningar av funktionaliteten.

Detta kommer att göra det möjligt för Insert Coin att skala upp antalet användare extremt snabbt, både bland mindre företag och internationellt. Detta är ofta centralt för snabbväxande SaaS-företag (software as a service).

I år har Insert Coin som mål att tredubbla sina licensintäkter. Dessutom budgeterar företaget för att intäkterna ska öka med 80 procent jämfört med förra året, upp till 18 miljoner kronor.

"Vi kommer också att rulla ut våra AI-funktioner till nya och befintliga kunder. Baserat på data om beteende och engagemang gör AI det möjligt för oss att förutse när användare är på väg att göra saker, till exempel om de kommer att göra ett köp eller lämna en tjänst för gott - tekniken gör det möjligt för kunderna att agera på dessa data." - säger vd Carl Bjerkne.

100 miljoner användare år 2024 och ledande inom "user engagement data"

"Det finns många mål. Vi kommer att nå 100 miljoner användare senast 2024 och inom fem år kommer vi att vara den ledande aktören inom engagemangsdata i världen. Dessutom prognostiserar vi en lönsamhet på cirka 30 miljoner kronor år 2024, då vi kommer att ha en omsättning på cirka 130 miljoner kronor. Det innebär att vi kommer att ha en vinstmarginal på cirka 23 procent."

Insert Coin vill erbjuda företag möjligheten att installera sin teknik/API i bakgrunden för att få insikter om engagemang och en tydlig bild av vad som kan förbättras i kundens användarupplevelse. Men Insert Coin kommer, jämfört med många andra, inte att stanna vid insikterna. Plattformarna erbjuder kunderna möjligheten att trycka på en knapp för att aktivera rätt engagemangsmekanik för att faktiskt förbättra dessa områden och nyckeltal.

"Det här är något vi har tänkt oss sedan vi lanserade vår plattform för 3,5 år sedan och att vara så här nära den drömmen är en fantastisk känsla." - säger Carl Bjerkne och fortsätter:

"Ett stort tack till teamet och alla som har stöttat oss hittills, nästa steg kommer att bli spännande."

Se artikeln om oss på Dagens Industri.

Besök www.insertcoin.se för att lära dig mer om oss, och följ oss på sociala medier för de senaste nyheterna och insikterna.

 

Lämna en kommentar