Framtidens appar

Insert Coin 2022-02-24 16:26

Framtidens appar

Så här kommer vi att använda appar i framtiden och därför kommer gamification vara limmet som knyter ihop allting.

I och med 5G:s framväxt och övergången till digital betalning och identifiering med appar är vi på väg mot en framtid där apparna är en väsentlig del av vardagslivet.

Vi ser redan nu en utveckling mot att kombinera bank-, social-, utbildnings-, livsstils- och till och med nöjesappar i en och samma app. Snart kommer all denna information att samlas under ett enda huvudkonto som vi alla har (min förutsägelse) och sedan kommer gamification vara limmet som knyter ihop säcken och får allt att lira.

Gamification är inte bara att få något att kännas som ett spel, utan det är att använda spelbaserad design och mekanik för att nå ett specifikt mål i våra digitala produkter. Detta innebär att varje gång du betalar dina räkningar, betalar av ett lån eller köper något från din list-app kommer du att få omedelbar feedback!

"Grattis! 2 av 5 livsmål har uppnåtts!"

 

0_nWspDSgSsLjhsZS1

 

Som vi kan se finns det en naturlig och stadig rörelse mot "app-only" och det blir mycket lättare att hantera kaoset av meddelanden om det finns meddelanden, utmaningar, belöningar och till och med prestationer som hjälper dig att vara engagerad i alla appar. Varför betala med telefonen, när det går direkt genom din bankapp och ger dig fler poäng att samla in till ett lojalitetsprogram!

Efter den globala pandemin gick företagen över till att utveckla inte bara online först, utan app först och vi måste anpassa oss därefter. Om vi vill ligga i framkant när det gäller att hjälpa användarna att engagera sig mer och hålla koll på sina appar måste vi investera i gamification!

/Mike på Insert Coin

 

Prenumerera för att få senaste nytt från vår blogg

Lämna en kommentar