Därför blir 2022 ett viktigt år för gamification

Insert Coin 2022-04-24 11:33

Det våras för gamification

Låt oss gå igenom vad jag menar med gamification. Det är ett sätt att uppmuntra vissa användarbeteenden genom spelbaserade mekanismer. Detta är kopplat till vanebildning, beteendeförändring och viktigast av allt - användarengagemang.

Ett av de mest kända exemplen på gamification i digitala produkter är att få erfarenhetspoäng genom att utföra uppgifter och uppnå nivåer, men detta är bara så kallad "pointification". Eller att låsa upp prestationsmärken för att nå vissa trösklar eller utföra uppgifter i en digital produkt. Allt detta är bra, men de bildar inte en sammanhängande upplevelse eller förståelse för dina användares framsteg.

Vad vi ser är behovet av är gamification gjort på rätt sätt!

Vad är poäng och nivåer om de inte betyder något? Kan man nå en maxnivå och i så fall, vilken prestige kommer med det? Var det svårt eller krävdes det extra engagemang för att uppnå det, och i så fall, varför bryr du dig om du inte kan visa din prestation för dina plattformskamrater?

Att införa spelbaserade mekanismer är en sak och svårt nog i sig självt, och det kommer att fungera ganska dåligt om dessa mekanismer inte fungerar tillsammans. Det är här som tredjeparts plattformar för gamification kommer in i bilden!

Vi ser att efterfrågan på gamification-lösningar ökar, och det bästa sättet att göra det rätt är att koppla in gamification-plattformen till din digitala produkt och tala om för den vilka beteenden den ska övervaka, vilka aktiviteter den ska belöna och vilka steg den ska föreslå för dina användare.

Insert Coin har redan utvecklat plattformen du letar efter. GWEN är en API-baserad lösning som kan vägleda användarna genom din produkt, introducera dem, hjälpa dem att bygga upp dagliga vanor och vara engagerade varje steg på vägen! Ju mer integrerad den är, desto bättre för dina användare!

Vill du ta reda på vilka de senaste trenderna inom Gamification är enligt världsledande forskare, ladda ner 2022 Gamification-rapporten här.

/Mike

Prenumerera för att få senaste nytt från vår blogg

Lämna en kommentar